Bog:

Valdemar
elsker broccoli

Valdemar elsker broccoli

Nudging i hverdagen.
Om små puf, der kan skabe store forandringer hos vores børn, i vores parforhold og i os selv.

Læs mere

Gennem tiden har nudging fået meget opmærksom fra myndigheder, marketingsfolk og ledere, der har brugt de videnskabelige metoder til at påvirke borgeres, forbrugeres og medarbejderes adfærd. I mit professionelle arbejde som adfærdsdesigner har jeg selv brugt principperne til netop dette.
Men…
Da jeg stiftede familie, kunne jeg se, at nudging ikke bare kan bruges professionelt, men også i privatlivet. Mange af os nudger nemlig vores børn, vores partner og os selv. Skeen forvandler sig til en flyvemaskine, når barnet skal spise sin mad, vi giver kæresten blomster på taktiske tidspunkter, og måske køber vi vores festtøj i en størrelse for lille for at nudge os selv til et vægttab. Det kalder jeg hverdagsnudging.
Vi kan bruge hverdagsnudging på mange af de områder, der er kilde til hverdagsudfordringer og konflikter i privatlivet: Oprydning, vasketøj, morgensurhed, teenagere der blokerer badeværelset, kræsenhed og sexliv. Når du har læst bogen, vil du både være meget klogere på menneskets psykologi – hvorfor vi gør, som vi gør (eller ikke gør….) – og have konkrete hverdagsnudges til at løse hverdagsudfordringerne. God fornøjelse.